זכויות עובד זר
משרד הפנים יפצה עובד זר אשר נותר מובטל מעבודה בגלל סירוב לאשר את מעברו למעסיק חלופי.
עובד תאילנדי, עבד עבור חקלאי אשר הלין את שכרו במשך יותר משלושה חודשים ועבר למעסיק אחר. בזמן הלנת השכר, בסיוע קו לעובד, הגיש תלונה נגד המעסיק למשרד התמ"ת, אך תלונתו לא נענתה. הואיל והעובד הגיע למצב של חרפת רעב, עזב את מקום עבודתו, ועבר להתגורר במקום מגורים אחר שסיפקו לו מתנדבי העמותה.
לאחר חיפוש העובד הצליח למצוא מעסיק חלופי בעל היתר העסקה, אשר היה מעוניין להעסיקו. לדברי "קו לעובד", מדובר במשימה לא קלה, שכן מרבית החקלאים, ובעיקר חברות כח האדם, מעדיפים הבאת עובדים חדשים מחו"ל. העובד פנה למשרד הפנים בבקשה שיאשר את מעברו מעבודה עבור המעסיק שלא שילם לו שכר למעסיק החדש. משרד הפנים התנה המעבר בין המעסיקים בהצגת "מכתב שחרור" מהמעסיק הקודם. מכיוון שהמעסיק הקודם סירב לתת לעובד מכתב זה, לא אושר המעבר, והמעסיק החדש לקח עובד אחר במקומו.
העובד עתר לבית המשפט המחוזי בתל אביב, באמצעות סייעו של קו לעובד, ותבע כי משרד הפנים יאתר עבורו מעסיק חלופי. משרד הפנים מיהר להפנות את העובד למעסיק בעל היתר העסקה, וביקש מחיקת העתירה. השופט עוזי פוגלמן ציין כי – אין מחלוקת כי לא היה מקום לדרישת מכתב שחרור ופסק כי משרד הפנים ישלם לעובד הוצאות משפט על סך 3,000 שקל.
קו לעובד פנתה שוב למשרד הפנים בדרישה כי יפצה את העובד עבור ימי העבודה שהפסיד בין המועד בו נדחתה בקשתו להחליף מעסיק לבין המועד שבו התחיל לעבוד עבור המעסיק שאיתר עבורו משרד הפנים. משרד הפנים הסכים להעביר לעובד תשלום של כ- 6,000 שקל, כפיצוי עבור ימי העבודה האבודים.
עיניין זה מהווה תקדים לאפשרות של עובד זר להתפטר ולהחליף את מקום עבודתו ללא אישור מקום העבודה הראשון.