חיתולים למבוגרים
בדרך כלל האסוציאציה העולה בנו לשמע המילה "חיתול" היא תינוק רך ומתוק, אשר עוד לא למד לשלוט בצרכיו, והוריו מחליפים לו חיתול בכל פעם שהוא עושה פיפי או קקי. פחות נעימה לנו המחשבה על צורכם של אנשים מסויימים לחזור להשתמש בחיתול גם בשלבים מאוחרים יותר של חייהם.
סיבות לשימוש בחיתולים למבוגרים
למרות האמירה הנפוצה והמשועשעת "אין לי כח ללכת לשירותים", רוב האנשים הבוגרים (ואפילו ילדים צעירים שבועות מספר לאחר שנגמלו מהחיתולים!) נרתעים מחיתולים, ומשתמשים בהם, כמובן, רק בנסיבות חריגות שלא מותירות להם ברירה:
חוסר שליטה בסוגרים
חוסר שליטה בצרכים- מחלות פיזיות שונות מורידות באופן זמני או קבוע את יכולתו של האדם לשלוט בסוגרים, לדוגמא שלפוחית רגיזה, או מחלות מעיים שונות. מצבים פיזיים שונים נבדלים זה מזה במידת חוסר השליטה שהם יוצרים. למשל, לעיתים נשים בהריון או אחרי לידה סובלות מדליפות שתן שניתן להתמודד איתם באמצעות פדים מיוחדים. במצבים בהם השליטה בצרכים אובדת לחלוטין, נאלץ האדם להשתמש במוצרי ספיגה / חיתולים למבוגרים במשך כל שעות היממה על מנת לספוג הן שתן והן צואה.
מוגבלות בתנועה
אובדן כושר תנועה- במקרים מסויימים, אנשים שאינם מסוגלים לנוע בכוחות עצמם ולהגיע לשירותים בעת הצורך נאלצים להשתמש בחיתולים. כך לדוגמא אנשים המרותקים לכסא גלגלים, או אנשים הנזקקים לעזרה בשינוע אך מתקשים לבקש בזמן שיובילו אותם לשירותים.
פגיעה מנטלית
אובדן יכולת מנטלית- שליטה בצרכים והגעה לשירותים דורשים יכולת תכנון ורצון. אנשים חולים במחלות דמנטיות כגון אלצהיימר מאבדים את יכולתם לתכנן את ביצוע הפעולות הנדרשות על מנת לשלוט בצרכים. אנשים בעלי פגיעות נפשיות עשויים גם הם לאבד עניין או מוטיבציה בשליטה בצרכיהם או בהגעה לשירותים.
סוגי חיתולים למבוגרים
ההיצע לחיתולים למבוגרים די רחב, ורב חברות הטואלטיקה והחיתולים מציעות גם חיתולים למבוגרים. שני הסוגים העיקריים של חיתולים הם חיתולים חד פעמיים, הדומים לאלה המוצעים לתינוקות ונחשבים לנוחים והיגיינים, וחיתולים רב פעמיים העשויים מבד, דורשים חיטוי וכיבוס, ונחשבים לידידותיים הרבה יותר לסביבה. ללא כל ספק, החיתולים החד פעמיים "מנצחים" את הרב פעמיים בהיבטים של זמינות ותפוצה.
בנוסף, נבדלים החיתולים זה מזה בגזרתם (כך שלעיתים כדאי לנסות מספר סוגי חיתולים על מנת למצוא את הגזרה הנוחה והמתאימה ביותר עבור המשתמש הספציפי), ביכולת הספיגה שלהם (לבעיות קלות יותר של דליפת שתן ניתן להסתפק בחיתולים דקים יותר, בעוד שיכולת הספיגה של חיתול שאמור לספוג גם צואה חייבת להיות גבוהה יותר), חומרי היצור (ישנם אנשים רגישים אשר חיתולים מסויימים עשויים לגרום להם לגירויים קשים יותר מחיתולים אחרים), וכמובן- מחיר. להרחבה בנושא – באתר חיתולים למבוגרים stc-israel (לחצו כאן לאתר)
החלפת חיתולים
באופן די ברור, החלפת החיתולים הינה מטלה באחריותה של אדם נוסף (כמובן שאדם שאינו מסוגל לשלוט בצרכיו או להגיע לשירותים אינו מסוגל להחליף לעצמו חיתול…). החלפת חיתולים למבוגרים דומה במהותה להחלפת חיתול לתינוק- יש לעשותה כאשר המשתמש עשה את צרכיו או כאשר החיתול אינו יכול לספוג עוד.
בעוד שכמות מסויימת של שתן יכולה להספג בקלות בחיתול בלי לגרום לתחושת מצוקה אצל המשתמש, בדרך כלל הפרשת צואה מחייבת החלפה מיידית של החיתול. חומרים שונים בצואה (בעיקר כאשר הם באים במגע עם שתן) יוצרים אמוניה אשר גורמת לגירוי של העור. כאשר החלפת החיתול מתעכבת ועור המשתמש נאלץ לבוא במגע עם ההפרשות עשוייה להיווצר תפרחת חיתולים, שהיא גירוי כואב ומציק.
כמו אצל תינוקות, לפעמים מומלץ למטפלים להשתמש במשחת החתלה, טלק או שמן תינוקות על מנת להפחית את גירוי העור ולשמור על יובש של האזור על מנת למנוע תפרחות ודלקות.