נכים – העסקת עובד זר סיעודי
העסקת עובד סיעוד זר הוא פיתרון אידיאלי לסיוע לאוכלוסיית הנכים והמוגבלים בביתם. כדי לסייע לכם להבין את ההליך והזכויות הכרוכות בהעסקת מטפלים עובדים זרים, צוות עמותת ידיים אסף מספר שאלות החוזרות על עצמן בקרב המבקשים להעסיק מטפלים זרים. בנוסף על שאלות אלו ניתן ללמוד בדף המידע על מטפלים עובדים זרים.
תנאי זכאות לאישה בגיל 18-60 וגבר בגיל 18-65:
למטופל נקבעה זכאות לקצבת שירותים מיוחדים במוסד לביטוח לאומי (מי שתביעתו לקצבת שירותים מיוחדים נדחתה מחמת גובה הכנסתו או משום שבחר בקצבת ניידות, רשאי לבקש "חידוש דיון" בעניינו במוסד לביטוח לאומי לצורך הבקשה להיתר להעסיק עובד זר).
1. האם יש השתתפות של המדינה בעלויות העסקת מטפלים עובדים זרים ?
אצל אוכלוסיית הנכים, עלויות ההעסקה של עובד זר חלים על המטופל, ניתן להשתמש בכספי הביטוח הלאומי- קצבת שר"מ. ניתן גם לפנות אלינו – אם יש למטופל ביטוח סיעודי פרטי יש לבדוק האם יש זכאות בפוליסה להשתתפות בעליות העסקת מטפל עובד זר.
2. כמה זמן לוקח עד שמגיעה מטפל עובד זר מחו"ל לארץ?
כבר מרגע קבלת רישיון העסקה של מטפל זר, יש לקבוע תור במשרד הפנים ולהגיש את המסמכים. ממשרד הפנים תשלח הוויזה לשגרירות הרלוונטית. לאחר שליחת הוויזה זמן ההגעה משתנה מארץ לארץ כדלקמן:
-
ארצות מזרח אירופה- כשבועיים
-
פיליפינים – כחודש
-
סרילנקה- כשלושה שבועות
עוד על תהליך הזכאות וההבאה של המטפל עובד זר ניתן ללמוד בדף המידע על מטפלים עובדים זרים .
3. מאיזה מדינות ניתן להביא מטפלים עובדים זרים ואיזה שפות מדברות העובדות הזרות.
ניתן להעסיק מטפלים זרים ממכלול של מדינות ושפות לפי הפרוט הבא.
-
מזרח אירופה- רומנית, רוסית, אוקראינית, פולנית, הונגרית ועוד – כולם דוברים את שפת מולדתם.
-
פיליפינים- המטפלות הפיליפיניות דוברות אנגלית ,ערבית ועברית בסיסית- על סמך קורס שעברו מס' שבועות בפיליפינים.
-
סרי לנקה- המטפלות מסרי לנקה דוברות אנגלית וערבית.
ניתן על פי דרישה למצוא עובדת הדוברת שפה שנייה נדירה כגון: גרמנית (לדוברי אידיש), צרפתית וספרדית.
רוב העובדות הזרות הנמצאות כבר בארץ דוברות עברית בסיסית לחיי היום יום.
4. לכמה זמן מגיעה העובדת הזרה לארץ?
העובדת מגיעה לאותה משפחה ללא הגבלת זמן. אולם ברגע שהמטפלת הזרה מחליפה עבודה היא יכולה להישאר לא יותר מ-4 שנים כולל האפשרות להחליף עבודה. לדוגמה עובדת זרה עבדה אצל משפחה 5 שנים והמעסיק נפטר, ברגע זה עליה לצאת מהארץ ואין באפשרותה לקבל ויזה על שם מעסיק חדש.
5. מה קורה אם לא מסתדרים עם העובדת הזרה?
במידה והמשפחה רוצה שהעובדת תעזוב, או העובדת מבקשת לעזוב יש לתת לעובדת הזרה מכתב שחרור ולקחת אותה למשרד הפנים לקבל ויזה ב'2 – ויזת תיירת. מאותו רגע שעובדת הזרה מקבלת את ויזת התיירת המשפחה יכולה לקחת עובדת זרה חדשה אך ורק מהמאגר בארץ. אם תרצה המשפחה להביא עובדת חדשה מחול, היא תצטרך להמתין לכך שהעובדת תעזוב את הארץ או תעבור על שם מעסיק חדש דבר שיכול לקחת כחודש. בכל מקרה של עזיבה צפויה ולא צפויה ניתן ליידע אותנו על מנת שנוכל לעזור לכם בתהליך הנדרש, ובמקרה של עזיבה לא צפויה לדעת לאן העובדת הלכה.
עוד על הזכויות והזכאויות להבאת עובד זר ניתן ללמוד בעמוד המידע על מטפלים עובדים זרים. בכל מקרה של פחות ניקוד מהמצוין פה ניתן לפנות אלינו לייעוץ חינם כדי לדעת מה ניתן עוד לעשות כדי להעסיק מטפלת עובדת זרה.
6 – מה הוא תהליך ההבאה והשמה של מטופלים עובדים זרים?
תוכלו למצוא שירותי סיעוד באתר בזק144 בכל האזורים בארץ,לפי המלצות מיקום מדויק ומידע מקיף על כל העסקים בתחום הסיעוד בישראל.